תרופת למוג'ין

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

תרופת למוג'יןלמוג'ין היא תרופה שמשמשת גם בתחום הפסיכיאטריה וגם בתחום הנורולוגיה. זוהי תרופה מייצבת מצב רוח.

השם הגינרי של למוג'ין הוא למוטריג'ין, והיא נמכרת גם תחת השמות למיקטל ולמודקס.

מתי משתמשים בלמוג'ין?

ללמוג'ין התוויות רפואיות ופסיכיאטריות לשימוש. בתחום הנוירולוגיה, משמשת למוג'ין לטיפול בחולי אפילפסיה במצבים שונים. משתמשים בה לטיפול בהתקפים מוקדיים, וכן להתקפים ספציפיים כמו טוני-קלוני או התקפים שקשורים לנוקס-גסטו (תסמונת ספציפית שגורמת להתקפים אפילפטיים).

בתחום הפסיכיאטריה, למוג'ין היא תרופה מייצבת מצב רוח. מלבד ליתיום, היא התרופה מייצבת המצב רוח היחידה שמאושרת על ידי ה-FDA לטיפול בהפרעות מצב רוח דו קוטביות.

מייצב מצב רוח משמש במצבים שיש מעברים בין תקופות של דיכאון ותקופות של מאניה או היפומאניה. במקרים אלה, נוגדי דיכאון בדרך כלל לא משפיעים היטב, ואף עלולים לגרום להתחזקות של המאניה.

מייצבי המצב רוח משמשים גם כדי לטפל בדיכאון, וגם כדי למתן את תקופות המאניה. למוג'ין יעילה בתור טיפול מונע לאפיזודות של מאניה או של דיכאון בהפרעה דו קוטבית (לא בהפרעה בעלת מחזור מהיר).

איך פועלת למוג'ין?

בדומה למייצבי מצב רוח אחרים, דרך הפעולה של למוג'ין לא בדיוק ברורה, וגם על מה שידוע, קשה להסביר מדוע זה משפיע הן על ההתקפים האפילפטיים והן על ייצוב מצב הרוח.

אחת הסברות היא שלמוג'ין פועלת במח על תעלות הנתרן, וחוסמת אותן. לפעולה זו יש, ככל הנראה, השפעה על נוירוטרנסמיטורים כמו גלוטמט וחומצות אמינו כמו חומצה אספרטית. כאמור, עדיין לא ברור מה הקשר בין התעלות, הנוירוטרנסמיטורים וחומצות האמינו להופעת מאניה או דיכאון דו קוטבי, אך ברור שהתרופה יכולה לסייע למצבים אלה.

למוג'ין ניתנת במרשם רופא, ומהווה טיפול של קו ראשון בהפרעות מצב רוח דו קוטביות. בדרך כלל היא מספיקה לשימוש לבד, ואין צורך להוסיף תרופות נוספות אחרות. כאשר נוספות תרופות אחרות, יש צורך בקיום בדיקות דם סדירות.

יתרונות של למוג'ין

כאשר מדובר בהפרעת מצב רוח דו קוטביים, ללמוג'ין יש יתרון ברור על תרופות נוגדות דיכאון, משום שתרופות אלה עלולות לא להשפיע במקרה הטוב, ולגרום להתפתחות של מצבים מאניים במקרה הרע יותר.

בהשוואה למייצבי מצב רוח אחרים, יתרונה של הלמוג'ין נובע ממיעוט תופעות הלוואי היחסי שלה. התרופה נחשבת לבטוחה יותר, בהשוואה לליתיום למשל. השימוש בה לא דורש מעקב צמוד, ולא דורש בדיקות דם סדירות. משך מחצית החיים שלה ארוך יחסית, ולכן ניתן ליטול אותה פעם אחת ביום.

תופעות לוואי

למרות שהתרופה נחשבת לבטוחה, עדיין קיימות תופעות לוואי שיש לשים אליהן לב. אחת מתופעות הלוואי שעלולות להיות מסוכנות כוללת פגיעה בעור (תסמונת לייל או סטיבן-ג'ונסון). פריחה היא תופעת לוואי נפוצה יחסית, אך חשוב לעקוב אחר התפתחותה.

תופעות לוואי נפוצות וקלות יותר כוללות פגיעה בשיווי המשקל, פגיעה בראייה (טשטוש הראייה, פזילה או ראיה כפולה), סחרחורת, עייפות והתנמנמות או לחלופין- נדודי שינה, סיוטי לילה, יובש בפה, פגיעה בזיכרון, בחילה, כאבי בטן או קושי בעיכול, נזלת דלילה ומימית ופגיעה במחזור החודשי (אובדן סדירות, אובדן מחזור, או כאבי מחזור קשים).

באופן כללי, ללמוג'ין יש השפעה משתלבת עם הורמונים נשיים, זה מהווה בעיה בעיקר בקרב נשים שמשתמשות בגלולות למניעת הריון שמכילות אסטרוגן. בדרך כלל יהיה צורך בהעלאה של מינון התרופה כדי להגיע להשפעה הרצויה.

למוג'ין מותר לשימוש בהריון רק כאשר התועלת בשימוש בו גדולה במיוחד. שימוש במהלך ההריון עלול לגרום לפגיעות בעובר כגון שפה שסועה. בהנקה, לא מומלץ השימוש בתרופה, משום שהיא עוברת בחלב.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פסיכיאטר-טיפול פסיכיאטרי

בשנים האחרונות נפתח לעולם נושא הפסיכיאטריה והמודעות לו עלתה. תוכניות הרדיו השונות וסדרות הפריים טיים בטלוויזיה עסקו ללא הרף בחשיבות הטיפול בו, מה שעודד את האנשים שחיו "בארון" לחפש רופא פסיכיאטר ולטפל בבעייתם הנפשית. אתר פסיכיאטר הוא המקום עבורכם לקבלת מידע מקיף בתחום.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן