קנאביס רפואי לסובלים מפוסט טראומה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

קנאביס רפואי לסובלים מפוסט טראומהבשנים האחרונות יותר ויותר מחלות ומצבים רפואיים מצטרפים לרשימת ההתוויות הרפואיות המתירות לחולים לעשות שימוש בקנאביס רפואי. לקראת סוף חודש יוני (2014) הודיע משרד הבריאות שבקרוב השימוש בקנאביס רפואי יאושר לשימוש גם עבור הסובלים מפוסט טראומה, וזאת לאחר שוועדת ההתוויות של משרד הבריאות נתנה את המלצתה לכך באופן רשמי.

כעת, לאחר מתן ההמלצה של וועדת ההתוויות, איגוד הפסיכיאטרים אמון על מלאכת הניסוח של הקריטריונים לפיהם ניתן יהיה להגדיר באילו מקרים ספציפיים השימוש בצמח יהיה מותר וחוקי. לפי פרופסור משה קוטלר, יושב ראש איגוד הפסיכיאטריה, עוד לפני ההמלצה של הוועדה נהוג היה להתיר לסובלים מתסמונת פוסט טראומטית לעשות שימוש בצמח הקנאביס, אך האישורים לעשות כן הושגו בכל מיני דרכים עוקפות.

כמו כן מדווח פרופסור קוטלר כי ישנן עבודות מחקר רבות מאוד שמראות כי הקנאביס מסייע לסובלים מתסמונת פוסט טראומטית במישורים רבים. בעיקר מסייע השימוש בקנאביס להביא להפחתת מידת החומרה של תסמיני התסמונת כשבין היתר מדובר על שיפור באיכות ומשך השינה, ירידה בתדירות ועוצמת הפלשבקים ועוד.

הקריטריונים החדשים

הקריטריונים החדשים שיפורסמו בחודשים הקרובים מבוססים על מספר פרמטרים כשבין היתר מדובר על דרגת החומרה של ההפרעה, על משך הזמן שבו ההפרעה קיימת במטופל, על פירוט הטיפולים שעבר המטופל בעברו ומידת ההצלחה שלהם ועוד. ככל הנראה ההתוויה תאפשר לעשות שימוש בקנאביס למועמדים הבאים בלבד:

  • חולים שסובלים מהתסמונת לכל הפחות שלוש שנים – קריטריון זה נועד להפחית את שיעורי ההתחזות.
  • חולים שהתנסו לפחות בשני סוגים של תרופות ושנעזרו בטיפול פסיכולוגי – קריטריון זה נועד להקשות על קבלת האישור לעשות שימוש בקנאביס רפואי כיוון שזה אינו קו הטיפול הראשון.
  • על המועמדים להיות ללא היסטוריה של פסיכוזות – השימוש בקנאביס מגביר את הסיכוי להופעת פסיכוזות ולכן אינו מומלץ ואף אסור לאנשים שסבלו מפסיכוזות בעבר.
  • על המועמדים להיות ללא היסטוריה של התמכרויות – באופן דומה, הקנאביס עלול להוביל להתמכרות ולכן אינו מומלץ עבור אנשים הסובלים מנטייה להתמכרות או שסבלו מבעיית התמכרות בעברם.
  • על המועמדים להיות תחת מעקב של רופא – לא יינתן אישור לשימוש בקנאביס למטופלים שלא יתחייבו להימצא תחת פיקוח ומעקב רפואי. ההיגיון העומד מאחורי קריטריון זה הוא שצמח הקנאביס עלול לגרום למגוון רחב של תופעות לוואי פסיכיאטריות ולכן ישנה חשיבות עליונה להשאיר את המשתמשים תחת מעקב רפואי ופיקוח.
  • המועמדים שיקבלו את האישור יוכלו לצרוך את הקנאביס בעישון או בשמן בהתאם להמלצה של הרופא המטפל ובהתאם להחלטה של היחידה לקנאביס רפואי הפועלת במשרד הבריאות.

החשיבות של עיגון השימוש בחוק עבור הסובלים מפוסט טראומה

נכון לכתיבת שורות אלה חיים בישראל אנשים רבים הסובלים מפוסט טראומה, שלא יכולים עדיין לצרוך קנאביס באופן חוקי ומוסדר. לפיכך רבים מהם פונים לסוחרי סמים שפועלים באופן לא חוקי ולמעשה עוברים עבירה פלילית לכל דבר. באופן כזה נוצר מצב שהמדינה, שצריכה לדאוג לאנשים הסובלים מפוסט טראומה, רואה בהם עבריינים פליליים לכל דבר ורודפת אותם.

מדי חודשיים מתכנסת וועדת ההתוויות לדיון מחודש בקריטריונים הקיימים וככל הנראה בקרוב מאוד כבר ניתן יהיה לראות את התסמונת ברשימת ההתוויות. חברת הכנסת תמר זנדברג, שמקדמת בימים אלה הצעת חוק לאי הפללה של צרכני קנאביס העושים בו שימוש לצרכים תרפויטיים, בירכה על החלטת הוועדה להכניס את התסמונת לרשימת ההתוויות והביעה תקווה שהכנסת התסמונת הפוסט טראומטית לרשימת ההתוויות הרפואיות תביא לכך שיותר אנשים הסובלים מתסמונת פוסט טראומטית יוכלו לקבל מזור לסבלם.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פסיכיאטר-טיפול פסיכיאטרי

בשנים האחרונות נפתח לעולם נושא הפסיכיאטריה והמודעות לו עלתה. תוכניות הרדיו השונות וסדרות הפריים טיים בטלוויזיה עסקו ללא הרף בחשיבות הטיפול בו, מה שעודד את האנשים שחיו "בארון" לחפש רופא פסיכיאטר ולטפל בבעייתם הנפשית. אתר פסיכיאטר הוא המקום עבורכם לקבלת מידע מקיף בתחום.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן