מרפאת חרדה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מרפאת חרדהחרדה היא משפחה של הפרעות נפשיות אשר עשויות לפגוע באיכות החיים ובתפקוד של אנשים הסובלים מהן. מדובר בקבוצה רחבה יחסית, אך עם מאפיינים דומים.

מכיוון שהפרעות החרדה הן הפרעות נפוצות ביותר, ומכיוון שהן פוגעות באופן ניכר בחיי היומיום, במרכזים רפואיים, פסיכיאטריים וציבוריים רבים ישנן מרכזים או מרפאות ייעודיות המטפלות באופן ספציפי בהפרעות החרדה. אלה הן מרפאות החרדה.

מה כוללות מרפאות חרדה?

מרפאות החרדה בנויות באופן שונה, בהתאם למרכז בו הן נמצאות. אך באופן כללי, ניתן להתייחס למספר גורמים מקצועיים המרכיבים את המרפאות.

ראשית, כוללת המרפאה רופאים פסיכיאטרים. תפקידם לתת את האבחנה המדויקת לכל פונה, לעקוב אחר מצב הטיפול, לנהל את התיק, וכמובן- להתאים טיפול פסיכיאטרי תרופתי במקרה הצורך.

בנוסף, כולל הצוות מטפלים מתחומים שונים- פסיכולוגים, מטפלים באומנות, בתנועה ובדרמה. תפקיד המטפלים להעניק טיפול פסיכותרפויטי, כל אחד בתחומו. בדרך כלל מורכב הצוות מאנשים המוכשרים בטיפולים מסוגים שונים, ובעיקר בטיפולים קוגניטיבים התנהגותיים (CBT), שנחשבים כיום לטיפולים היעילים ביותר לטיפול בהפרעות חרדה.

הצוות כולל גם עובדים סוציאליים, שהינם גם מטפלים, וגם בעלי הכשרה לתיאום הקשר בין הפונה לבין הקהילה, הפנייה לתהליכי שיקום, ולתמיכה קהילתית בנוסף לטיפול במרפאה.

באיזה הפרעות מטפלים במרפאות החרדה?

כאמור, הפרעות החרדה הן משפחה של הפרעות, שכולן מתאפיינות בהתעוררות רמה גבוהה מידי של חרדה שלא לצורך. חרדה היא רגש  טבעי, והיא מגינה עלינו מפני סכנות. כאשר מתעוררת חרדה מופנים המשאבים הגופניים והנפשיים על מנת להתמודד עם האיום בפניו אנחנו עומדים (מנגנון הנקרא fight of flight).

אך חרדה, בניגוד לפחד, מתעוררת כאשר האיום אינו ממשי, או אינו באמת כה מסוכן כמו שנראה לנו. לכן, העוררות הגופנית והנפשית אינם אדפטיבים, ובמקום לעזור לנו- הם מפריעים בתפקוד, גורמים לנו להימנע מדברים שמעוררים אותם, ויוצרים מצוקה.

פוביות ספציפיות, פוביה חברתית, הפרעת חרדה מוכללת, הפרעת הסתגלות, הפרעות פוסט טראומטיות, והפרעה אובססיבית קומפולסיבית (OCD)- כולן הפרעות חרדה שיכולות לקבל מענה טיפולי במרפאות החרדה.

יש לציין, שישנם מצבים שלא יקבלו הגדרה פסיכיאטרית חד משמעית, ובכל זאת יש מקום לפנייה לטיפול בגינן. כך למשל, תלמידים הסובלים מחרדת בחינות שלא מאפשרת להם תפקוד תקין בבית הספר, וכדומה.

הטיפול במרפאות החרדה

כאשר לא מטפלים בהפרעת חרדה, היא עשויה לגדול ולהתעצם, להקיף עוד ועוד אלמנטים מעוררי חרדה, ולגרום לפגיעה הולכת ומצטברת בתפקוד החברתי, התעסוקתי, הלימודי, המקצועי- ובעצם, כמעט בכל תחום בחיים.

מרפאות החרדה מציעות טיפולים שונים, התערבויות שונות, ושילובים שונים של התערבויות, בהתאם למצוקה ולבעיה ממנה סובל כל אחד מהפונים. כמובן שגם חשוב לציין שבכל מרפאת חרדה הנהלים ואופנויות הטיפול משתנות מעט.

באופן כללי, הטיפול בפנייה למרפאה מתחיל במפגשי אינטייק והערכה. המפגשים, עם אחד המטפלים ועם פסיכיאטר, משמשים על מנת לאסוף מידע על המטופל,על מצבו הנפשי, ועל החרדות איתן הוא מתמודד.

הרקע שנאסף הוא משמעותי ביותר בהתאמת התוכנית הטיפולית. בהמשך, מתחיל טיפול מתאים לפונה, ובמידת הצורך נמשך מעקב פסיכיאטרי מלווה בטיפול תרופתי. הטיפולים עשויים להיות יחידניים או קבוצתיים, ורובם מתבססים בדרך זו או אחרת על עקרונות הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי.

טיפולים אלה הם טיפולים ממוקדי מטרה, בדרך כלל קצרי מועד באופן יחסי. בטיפול לומדים מיומנויות של הרגעה והפחתת החרדה, ובהמשך התמודדות עם הגורמים מעוררי החרדה בסיטואציות שונות.

ברוב מרפאות החרדה מספר המפגשים מוגדר ומוגבל מראש, ונע בין 10-25 פגישות. לעיתים, בתום הטיפול מופנה הטיפול להמשך במסגרות אחרות, רחבות יותר, שמאפשרות טיפולים ארוכי טווח שלא מתמקדים באופן ספציפי בחרדה.

מרפאות חרדה המוכרות בארץ:

אזור הצפון

בית החולים רמב”ם – רחוב העליה השניה 8, חיפה. טלפון: 04-8542251 או דרך זימון תורים 1-700-505150
בית החולים זיו – רחוב הנרייטה סולד 5, צפת. טלפון: 04-6828811.

אזור המרכז והשרון

שלוותה – המרכז לבריאות הנפש – רחוב עליית הנוער, הוד השרון. טלפון: 09-7478500 או 09-7478400.
מרפאה לטיפול בחרדה – מרכז שניידר לרפואת ילדים – רחוב קפלן 14, פתח תקווה. טלפון: 03-9253186.
מרפאת חרדה ופסיכוסומטיקה בילדים ונוער – מרכז לבריאות הנפש גהה – רחוב בזק 1, ראש העין. טלפון: 03-9384145.
מרפאה לטיפול התנהגותי-קוגנטיבי בהפרעות חרדה – מרכז לבריאות הנפש גהה – רחוב בזק 1, ראש העין. טלפון: 03-9258310 או 03-9258312.
מרפאה לטיפול בהפרעות מצב רוח וחרדה "אופק" – בית החולים השיקומי שיבא – דרך שיבא 2, רמת גן. טלפון: 03-5303349.
היבטים – טיפול בהתאמה אישית – רחוב שדרות יהודית 8, תל אביב. טלפון: 03-6851551 או 052-5523508.
מכון חיבורים – המכון הישראלי לטיפול בחרדה – קליניקה פרטית לטיפול ממוקד בחרדה. טלפון: 072-2172234.
לקליניקה סניפים במרכז ובשרון – תל אביב, רעננה ו-חולון.

אזור הדרום

מרכז רפואי לבריאות הנפש באר שבע – רחוב הצדיק מירושלים 2, באר שבע. טלפון: 08-6401767.
אזור ירושלים
מרפאת גוף ונפש (גפ”ן) – מרכז רפואי הדסה – שכונת הדסה עין כרם, ירושלים. טלפון: 02-6777348 או 02-6776348.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פסיכיאטר-טיפול פסיכיאטרי

בשנים האחרונות נפתח לעולם נושא הפסיכיאטריה והמודעות לו עלתה. תוכניות הרדיו השונות וסדרות הפריים טיים בטלוויזיה עסקו ללא הרף בחשיבות הטיפול בו, מה שעודד את האנשים שחיו "בארון" לחפש רופא פסיכיאטר ולטפל בבעייתם הנפשית. אתר פסיכיאטר הוא המקום עבורכם לקבלת מידע מקיף בתחום.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן