דיכאון שמופיע לאחר פרידה מבן/בת הזוג

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דיכאון שמופיע לאחר פרידה מבן/בת הזוגפרידה מבן זוג עשויה ללבוש פנים שונות בסיטואציות שונות של החיים. לעיתים הפרידה היא לאחר תקופה קצרה, כאשר שני בני הזוג מבינים שאינם מתאימים זה לזה.

לעיתים הפרידה היא יוזמה של אחד מבני הזוג, כאשר השני מוצא עצמו נטוש שלא ברצונו. לעיתים הפרידה היא לאחר זוגיות ארוכה, ומגיעה לאחר תקופה ארוכה של סכסוכים, או שאולי בהפתעה גמורה. לעיתים הפרידה דורשת התארגנות חדשה בחיים, ולעיתים ההתמודדות היחידה היא ההתמודדות הרגשית.

בני הזוג עשויים להיות צעירים, במערכות יחסים צעירות ובוסריות, או בוגרים בעלי ניסיון. בכל מקרה ומקרה – פרידה מבן זוג היא מאורע מלחיץ, שדורש התארגנות פסיכולוגית מחודשת.

גורמים לדיכאון

ככל שהקשר קצר יותר, עמוק פחות, כאשר הפרט הוא היוזם או השותף בהחלטה על הפרידה, וההשלכות המציאותיות של הפרידה קטנות יותר, כך עולה הסיכוי שההתמודדות תהיה קלה וטובה יותר. בדרך כלל, גם כאשר קשה להתמודד, בעזרת סביבה תומכת וזמן, רב האנשים מתגברים היטב על פרידה מבן זוג, ויכולים להמשיך הלאה.

עם זאת, ישנם מקרים שבהם הפרידה היא קשה וכואבת, ההתמודדות בעייתית ומתמשכת. במקרים כאלה עשוי אפילו להתפתח דיכאון. בהרבה מקרים, ניתן בדיעבד לעמוד על סימנים מקדימים ביכולתו של הפרט להתמודד עם משבר, עם דחייה או עם פרידה.

לסביבתו של הפרט יש חשיבות רבה בהתפתחות של דיכאון. כאשר אדם יוצא מתוך מערכת יחסים לתוך ריק חברתי, הסיכוי שיפתח דיכאון גדול יותר. כאשר הוא נמצא בתוך מערכת חברתית מחבקת, תומכת, מכילה ומקשיבה, הסיכוי להתמודדות טובה עולה.

חשיבות נוספת יש לאופי הקשר ולאופי הפרידה. אם, למשל, אחד מבני הזוג ראה בזוגיות קשר ארוך טווח ומחייב, ואילו בן הזוג השני ראה בה קשר זמני ופירק את החבילה, גורם ההפתעה, האכזבה, והתנפצות הציפיות עלול להיות גורם משמעותי בהתמודדות. עם זאת, חשוב לציין שגם כאשר הפרידה נעשית מתוך החלטה משותפת ונעימה, ההתמודדות עימה עשויה להיות קשה לכל אחד מבני הזוג.

סימפטומים לדיכאון שמופיע לאחר פרידה

דיכאון שמתפתח כתוצאה מפרידה מבן זוג זהה בתסמיניו לכל דיכאון אחר, אם כי קרוב לוודאי שהתכנים של המחשבות והתחושות השליליות יהיו קשורים או מקושרים באופן כזה או אחר לפרידה.

דיכאון מתבטא בעצבות ודיספוריה, תחושה של חוסר תקווה ושל חוסר ערך. אלה עשויים להתבטא, בהקשר של הפרידה, בתחושה שלעולם לא תהיה זוגיות נוספת, שהפרידה מעידה על כך שאני לא אטרקטיבי מספיק, לא מסוגל להיות בזוגיות וכדומה.

הדיכאון גורם לפגיעה בדפוסי השינה והאכילה, למחשבות שליליות חוזרות (בדרך כלל כאלה הקשורות לזוגיות שהייתה, לאופן הפרידה וכיוצא בזה), לירידה משמעותית באנרגיה, ולחוסר מוטיבציה לעשות דברים, כולל דברים שבעבר גרמו להנאה.

יש כאן גם נבואה שמגשימה את עצמה, משום שאדם שנמצא בדיכאון מכיוון שהוא מתאבל על זוגיות שהסתיימה, וחושש שלא יוכל עוד להיות בזוגיות, באמת לא מוצא הזדמנות לזוגיות חדשה כאשר הוא אינו יוצא מהבית.

איך מטפלים בדיכאון בעקבות פרידה?

הטיפול בדיכאון שנגרם כתוצאה מפרידה מבן זוג דומה לטיפול בכל דיכאון. ניתן להיעזר בתרופות נוגדות דיכאון, אשר משפרות את מצב הרוח. עם זאת, התרופות אינן פותרות את ההתמודדויות המציאותיות שמציבה פרידה בפני האדם.

חשובה ביותר הסביבה הקרובה של הפרט, אשר יכולה להתגייס ולתמוך באותם ימים קשים של פרידה. כאשר מתפתח דיכאון של ממש, יש חשיבות לפנייה לגורם טיפולי מקצועי. בטיפול ניתן לעבד את הכאב שבפרידה, להתאבל במקום בטוח על החלומות, הפנטזיות, והציפיות שנשברו בעקבות הפרידה, ולמצוא את הדרך לאגור כוחות על מנת להמשיך הלאה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פסיכיאטר-טיפול פסיכיאטרי

בשנים האחרונות נפתח לעולם נושא הפסיכיאטריה והמודעות לו עלתה. תוכניות הרדיו השונות וסדרות הפריים טיים בטלוויזיה עסקו ללא הרף בחשיבות הטיפול בו, מה שעודד את האנשים שחיו "בארון" לחפש רופא פסיכיאטר ולטפל בבעייתם הנפשית. אתר פסיכיאטר הוא המקום עבורכם לקבלת מידע מקיף בתחום.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן